سلام
پسرم با تشخیص adhd است و شش سال داره و امسال مدرسه رو شروع کرده، خیلی براش نگرانم
میخوام بدونم نوروفیدبک و کارگاههای آموزشی چقدر میتونه موثر باشه؟ اونقدر تغییرشون میده که یه بچه عادی قلمداد بشن یا اینکه مشکلاتشون فقط کمتر میشه؟ این تغییر چشمگیره یا فقط تو تست هایی مثل iva تغییر مشخص میشه؟
شما که با بچه های زیادی مشابه پسرم کار کردید، بعد ١٢ سالگی واقعا به سمت بهبود میرن یا اینکه امیدی نیست
پاسخ دهنده: میرموسوی(موسس و مشاور کلینیک)
سلام
بستگی دارد به تشخیص و اینکه مشکل فرزند شما خیلی شدید باشد یا خیر؟ همکاری و روابط خانواده خوب باشد یا خیر؟
من با وجودی اینکه هم با نوروفیدبک کار می کنم و هم مسئول کلینیک هستم و قاعدتا می بایست از نوروفیدبک تعریف کنم ولی تاکید می کنم روی این نکته که نوروفیدبک همه ی درمان نیست. حتی همکارانی را می شناسم که معتقدند ممکنه کودک تا 80 جلسه نیاز داشته باشد.
خیر، این صحت ندارد. حداکثر جلسات 30 جلسه است. اگر گفتند با 30 جلسه درمان نمی شود بدانید که اصلا این روش در حال حاضر مناسب فرزند شما نیست.
اگر به مراکزی که صرفا نوروفیدبک انجام می دهند مراجعه کنید یا بیشترین فعالیت آنها کار با دستگاه است، مطمئنا نخواهند گفت که اثر ندارد و چه بسا در مورد فواید آن بزرگنمایی کنند.
اول اینکه در صورت تشخیص دقیق بیش فعالی و کم توجهی، آن هم از نوع شدید آن ، درمان قطعی ندارد و نشانه ها با تغییر شکل، کم و بیش به بزرگسالی ادامه پیدا می کند اما خبر خوب اینکه شما با پشتکاری که در درمان خواهید داشت می توانید شاهد کنترل بهتر مشکلات رفتاری ناشی از بیش فعالی باشید که این کنترل در آینده هم پیشگیری کننده بسیاری از مشکلات خواهد بود.
متاسفانه بسیاری از همکاران متخصص در نوروفیدبک صرفا به این کار می پردازند و هیچ تجربه ای در زمینه آموزش و پرورش و معلمی ندارند در حالی که درمان خوب نیاز به تجربه ی تدریس، فعالیت در مدرسه و درک سختی کار معلم و مسئولین مدرسه درمواجه با کودکان بیش فعال و آشنایی با راهکارهای آموزشی نیز هست.
به تجربه ثابت شده که اگر مشکل بیش فعالی بسیار جدی باشد یعنی نشانه ها خیلی زیاد و شدید است در وهله اول دارودرمانی ضروری است و نوروفیدبک جواب نمی دهد؛ چه 30 جلسه؛ چه بیشتر. ولی در صورت خفیف بودن نشانه ها می توان از نوروفیدبک استفاده کرد.
طبیعتا دارو درمانی ریتالین برخلاف توصیه برخی متخصصان روان پزشک که متاسفانه رایج هم شده مصرف و ادامه مصرف را در حتی در سن نوجوانی توصیه می کنند می بایست تا حول و حوش سن ده سالگی قطع شود و با روش های دیگری من جمله مراجعه به جلسات خانواده درمانی و آموزش رفتار فرزندان ادامه داد. که اگر خوب برگزار شود موثر است!! من شخصا خانواده درمانی کودکان بیش فعال را ضروری می دانم چون در طول دوره های درمان نوروفیدبک و روش های دیگر بیشترین شکایت و مسائل مطرح شده جنبه رفتاری و مدیریتی در خانواده دارد.
تست های iva خوب است ولی ضروری نیست یک متخصص با تجربه به همه این ابزارها نیازی ندارد.
اما استفاده از برخی نرم افزارها در کلینیک که برای کنترل و تقویت تمرکز کودکان انجام می شد در کنار نوروفیدبک ضروری است.
نوروفیدبک را در کنار سایر تکنیک ها و مدرسه و معلم خوب جدی بگیرید.
من صرفا به لحاظ تجارب کاری در این زمینه به بیان مشکلات موجود در زمینه نوروفیدبک در این مطلب پرداختم و سعی کردم بدون اغراق، حقایق را در این زمینه بیان کنم شخصا هر کودکی را برای نوروفیدبک در کلینیک جذب نمی کنم و حتما خانواده می بایست آمادگی های لازم را داشته باشد، مشکل کودک خیلی شدید باشد نوروفیدبک بی فایده است( برای آگاهی از تشخیص میزان شدت و ضعف علایم و اثربخشی نوروفیدبک با کلینیک تماس بگیرید)
پذیرش کلینیک:02177249607
صدای مشاور تهران و تماس با مسئول کلینیک:9092301285
صدای مشاور کشوری:9099071164