امین میرموسوی
مشاور و روانشناس
پروانه نظام روانشناسی:2208
مردم در قضاوت بی رحمند!
قربانیان جنایت و تجاوز گاهی به شکل بی رحمانه ای هدف سرزنش و خصومت قرار می گیرند تا حدی که برخی فکر می کنند این بلایی که بر سرشان آمده حقشان بوده! چرا چنین اتفاقی می افتد؟
1-برخی مطالعات این اتفاق را ناشی از بیماری سادیسم در افراد قضاوت کننده می دانند.
2-برخی می خواهند از نظر شخصیتی کمتر احساس آسیب پذیری کنند.
دیدن اینکه کسی به طرز ناعادلانه ای قربانی می شود آنقدر دردناک است و برای امنیت ما هم احساس تهدید تلقی می شود و از طرفی تولید فکرهای ناراحت کننده و منفی می کند که ترجیح می دهیم به خود یا دیگران بگوییم: حتما کار اشتباهی انجام داده که مورد آسیب فیزیکی، تجاوز و قتل قرار گرفته و تا زمانی که ما آن رفتار را انجام ندهیم مورد محافظت قرار می گیریم.
گاهی دیده شده والدین به سوال فرزند خود که می پرسند چرا بچه همسایه کشته شده می گویند تقصیر خودش بوده چون تا دیر وقت بیرون از خانه مانده.
اما این عده که چنین قضاوتی می کنند، با خود نمی گویند پس سهم مجرم و یا فردی که دست به خشونت زده چیست؟ درباره او چطور می توانند قضاوت کنند!؟
بنابراین با این طرز نگاه سعی می کنند شدت احساساتی مثل غم و هراس را در فرزندشان کاهش دهند یا تقصیر را به گردن فرد قربانی بیندازند.
این شیوه تفکر، که محققان آن را باور به دنیایی عادلانه می نامند ، در اصل یک مکانیسم دفاعی است که از تمایل به احساس کنترل و پیش بینی پذیری در دنیایی که اغلب تصادفی و ناعادلانه است، ناشی می شود.
پذیرش مرکز مشاوره شرق تهران: 77249607 09036019760(پیام گیر واتس اپ و پیامک)
نشانی: انتهای آیت شمالی- خیابان فرجام-بعد از میدان صد-ساختمان پزشکان نگین-طبقه5-واحد20
مشاوره حضوری و تلفنی