دارو دوست ندارید؟ شاد نیستید؟ ورزش کنید.
نوشته: میرموسوی(مشاور و موسس کلینیک)
دارو دوست ندارید؟ شاد نیستید؟ ورزش کنید.
چرا بعضی ها عادت به نرمش یا ورزش های استقامتی به خصوص صبح ها دارند و با آن به احساس شادی دست می یایند؟ چرا شما این احساس را تجربه نمی کنید.
دوندگان به این احساس، " شور دویدن" میگویند که گروهی دیگر از ورزشکاران مثل دوچرخه سوارن از جمله خود من (نگارنده)هم آن را حس میکنند.
دو ماده شیمیایی مهم در مغز دراین پدیده دخیل هستند: لپتینهورمون متابولیک و دوپامین، که یک ناقل عصبی است. لپتین که از مشتقات سلولهای چربی است، به مغزمان گزارش میدهد که چه زمانی بدن ما انرژی کافی دارد.
وقتی میزان لپتین کم باشد، شما میل به فعالیت بدنی پیدا میکنید؛ تحقیقات نشان میدهد این اتفاق اغلب در افرادی روی میدهد که زیاد تمرینات استقامتی انجام میدهند.
وقتی از دوچرخه پیاده میشویم و وعده بعد از دوچرخهسواری را میخوریم، مغز بهعنوان پاداش، دوپامین را که مفرح است آزاد میکند.
این موضوع را حتما مثل من تجربه کرده اید و می دانید که بسیار لذت بخش است. این اتفاق تبدیل به یک چرخه خود تداوم بخش از شادی میشود که ما را درحالت تمایل بیشتر به این تفریح نگه میدارد. دقت کرده اید برای این افراد فاصله گرفتن بیش از حد، از تمرین ناراحت کننده است!!؟
از سوی دیگر، فعالیت های بدنی، میزان متابولیسم پایه را افزایش می دهد، گردش خون را در سراسر بدن بهبود می بخشد، کالری مازاد را مورد استفاده قرار می دهد و با ترشح اندورفین، خلق و خو را بالا می برد2به این ترتیب به کاهش استرس و افسردگی منجر می شود. هرچه ورزش دارای حالت استقامتی باشد نقش بیشتری درکاهش افسردگی نیز ایفا می کند.
این را گفتم که بگویم اگر به خط مشاوره تلفنی من زنگ می زنید یا به کلینیک مراجعه می کنید و من تشخیص افسردگی، اضطراب یا استرس را می دهم و ضروری می دانم که دارو را شروع کنید و شما از آن دسته افرادی هستید که از دارو متنفرید، پس تنها راه چاره شما ورزش های استقامتی است. شروع کنید تا دیر نشده است و اگر دوست داشتید، با من در روزهای تعطیل با دوچرخه همراه شوید.
پذیرش کلینیک:02177249607
مشاوره تلفنی:9092301285
نشانی کلینیک: میدان رسالت- خیابان هنگام- خیابان فرجام- بعد از تقاطع آیت
ساختمان پزشکان نگین- طبقه 5 واحد 20